Campania „Prevenţie şi Educaţie pentru sănătate” a ajuns la Brăila. Până în prezent sunt înregistraţi aproximativ 6000 beneficiari

Tichileşti (9)

Cea de-a 26-a ediţie a Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate s-a desfăşurat astăzi, 9 august 2017, în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Evenimentul s-a adresat copiilor aflaţi în Centrul de Detenţie Minori şi Tineri Tichileşti, Brăila. În cadrul acestei ediţii a fost atins numărul de 5700 beneficiari ai campaniei.

La această acţiune a luat parte o echipa formată din 9 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, printre care un medic stomatolog, un psiholog, un medic specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice şi un asistent medical. Aceştia le-au prezentat tinerilor câteva măsuri de prim ajutor, a transmis Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Copiii au primit de la voluntari produse de igienă, produse alimentare, cât şi articole sportive constând în: 30 de mingi de fotbal, 3 mingi de baschet, 2 mingi de volei, 30 de palete şi mingi de tenis de masă, dar şi 30 de tricouri personalizate.

Pe partea din faţă a tricoului era inscripţionat câte un mesaj motivaţional: Azi sunt mai bun că ieri!; Viitorul meu e în mâinile mele!; Radiez iubire, primesc iubire!; Oriunde mă aflu, sunt liber să fiu bun!; Sunt un optimist!

Mulţumim tuturor voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pentru activitatea organizată astăzi în Centrul de Detenţie Tichileşti, în cadrul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate. Vă mulţumim, de asemenea, şi pentru produsele pe care le-aţi oferit minorilor şi tinerilor noştri şi sperăm să continuăm colaborarea cu dumneavoastră, a declarat Comisarul şef Adriana Brânzea – Director Adjunct Reintegrare Socială, Centrul de Detenţie Brăila-Tichileşti.

Psihologul Raluca Simion a evidenţiat faptul că în cadrul acestei acţiuni a urmărit să crească în rândul tinerilor nivelul de motivaţie pentru o viaţă fără infracţiuni.

Viitorul este în mâinile tale!”. Acesta este doar unul dintre mesajele pe care am încercat să le transmitem azi. Că psiholog, am urmărit să-i ajut să conştientizeze că orice acţiune are consecinţe şi că educaţia este un bun personal pe care nu-l poate fură nimeni!

Numărul total al beneficiarilor acestei campanii a ajuns la aprox 6000 persoane.

Aş dori să aduc mulţumiri Arhiepiscopiei Dunării de Jos, conducerii Centrului de Detenţie Brăila – Tichileşti pentru ospitalitate şi bună organizare, dlui Băluţă Fănel şi dnei Nuţa Luminiţa pentru sprijinul financiar acordat şi, nu în ultimul rând, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate. Ţin să menţionez că numărul total al beneficiarilor Campaniei a atins cifra de 5700, a precizat Dănuţ Prună.


Centrul de Detenţie Brăila-Tichileşti este profilat pe custodierea  persoanelor internate, minori şi tineri, repartizate să execute pedeapsa în  regimul închis (pentru pedepse mai mari de trei ani) şi deschis (pentru pedepse de până la un trei ani), arestaţi preventiv şi neincluşi (persoane private de libertate cărora nu li s-a stabilit regimul de executate). În acest moment în Centru se află internate 226 de persoane dintre care 76  sunt minore.

Comentarii Facebook


Știri recente