Campania „Orașe Curate” a ajuns în Alexandria

Campania „Orașe Curate” a ajuns în Alexandria şi este parte a Campaniei naţionale de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, informează Agerpres.

Campania este organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor având ca scop conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

„Multe dintre aceste DEEE-uri conțin substanțe toxice ce dăunează nu numai mediului dar și sănătății noastre, motiv pentru care este important să le predăm în mod corect, asigurându-ne ca acestea vor ajunge la reciclare”.

„Campania ECOTIC face exact acest lucru, îndemnând cetățenii să predea electronicele uzate în mod responsabil, protejând astfel mediul”, a declarat Adelina Dumitrașcu, coordonator zonal SUD, ECOTIC.

Astfel, în perioada 3 – 7 august 2020, ECOTIC, ADI Teleorman și Primăria Municipiului Alexandria îndeamnă locuitorii orașului Alexandria să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). 

Fiecare persoană care predă deșeuri de minimum 5kg cumulate va fi înscrisă automat la o tombolă.

Foto credit: Agerpres

Comentarii Facebook


Știri recente