Campania Masa Bucuriei în Mitropolia Basarabiei

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei lansează campania de Paști Masa Bucuriei. Scopul campaniei este ameliorarea situației bătrânilor singuratici prin asigurarea alimentației acestora.

În perioada 4-15 aprilie, în liceele din municipiul Chișinău și din centrele raionale Diaconia va organiza lecția „E timpul să ajuți un bătrân singuratic”, după cum ne informează Anna Zastavnețcaia, coordonator de proiect Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. În cadrul ei, printr-un joc de rol, elevii vor fi familiarizați cu problemele bătrânilor singuratici și cu posibilitățile de susținere a acestora. În acest mod, se urmărește cultivarea sentimentului de solidaritate socială între generații și învingerea sărăciei prin educație. La finalul activității elevii vor fi invitați să se implice în realizarea unei colete alimentare, primind, în acest sens, o pungă promoțională cu mesajul campaniei. În preajma Sărbătorilor Pascale, pungile cu produse alimentare vor fi repartizate bătrânilor singuratici prin intermediul preoților parohi.

Acțiunea se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova și al managerilor instituțiilor de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente