Campania „Faptele Bune sunt Lumină” a Asociaţiei Vasiliada sprijină bătrânii

Campania umanitară „Faptele Bune sunt Lumină” a Asociației Vasiliada, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, sprijină bătrânii nevoiași din Craiova și Târgu Jiu în perioada Postului Paștelui.

Acţiunea se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care  în Săptămâna Patimilor va vizita o parte dintre bătrânii imobilizați la domiciliu.

” Campania este o chemare a întregii comunități la solidaritate și fapte bune pentru bătrânii aflați în suferință. Avem convingerea că generozitatea arătată punctual în cadrul acestei campanii se poate transforma într-un comportament filantropic permanent, exprimat prin grija față de nevoile celor de lângă noi”, a declarat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

În cadrul campaniei, toți cei interesați să ofere ajutor bătrânilor imobilizați la domiciliu, care trăiesc în singurătate și sărăcie sunt îndemnați să doneze la bisericile din Craiova și Tg. Jiu, alimente neperisabile precum: ulei, zahăr, făină, conserve, fasole, paste făinoase. Donațiile se pot face de asemenea la sediul Asociației Vasiliada. Donațiile vor fi colectate de la fiecare biserică, în Săptămâna Patimilor, de asistenții sociali ai Asociației Vasiliada și împărțite persoanelor vârstnice, pentru a le aduce o bucurie cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, a subliniat Gabriela Firu, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

***

Asociația Vasiliada este organizație nonguvernamentală, cu caracter social, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei.  În cei 15 ani de activitate social-filantropică, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative instituții de caritate din Oltenia, dezvoltând proiecte sociale pentru diferite categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri cu dizabilități sau persoane fără un loc de muncă.În acest an, Asociația Vasiliada a primit premiul pentru ”Instituția Anului” în domeniul asistenței sociale din România, în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.www.AsociatiaVasiliada.ro

Comentarii Facebook


Știri recente