Campania „Donează sânge, salvează o viaţă”, în Arhiepiscopia Sibiului

Campania Donează sânge, salvează o viaţă a Patriarhiei Române continuă şi anul acesta la Sibiu, prin implicarea Arhiepiscopiei Sibiului şi a mai multor instituţii partenere. În cel de-al doilea an în care se implementează această campanie la Sibiu vor avea loc mai multe acţiuni de donare de sânge. Prima acţiune a avut loc miercuri, 17 februarie 2016, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu; au donat sânge reprezentanţi ai Academiei Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Campania se extinde si la Brasov

“Începând din acest an, programul îşi măreşte raza de acţiune cuprinzând şi judeţul Braşov. În continuare îndemnăm credincioşii Arhiepiscopiei Sibiului să se alăture acestei serii de activităţi filantropice, întrucât sângele este un element ce poate salva mai multe vieţi, chiar dacă acesta provine de la un singur donator, iar cererea în Centrele de Transfuzie Sanguină se află într-o permanentă creştere în raport cu oferta”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmaţchi.

Peste 480 de donatori în 2015

La prima ediţie a campaniei, realizată la Sibiu în cursul anului 2015, peste 480 de persoane voluntare au donat sânge în cadrul a 13 acţiuni organizate atât la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Sibiu, cât şi prin intermediul unei caravane mobile de la Spitalul Judeţean din Târgu-Mureş.Printre persoanele care au donat sânge în cadrul acestei campanii se găsesc reprezentanţi ai Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Andrei Şaguna”. De asemenea, la campanie au participat numeroşi credincioşi şi preoţi din parohiile Arhiepiscopiei Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente