Campania „Donează sânge, Salvează o viaţă!” | 120 de persoane au donat sânge la Mizil

Donează sânge - Mizil

120 de persoane au donat sânge marţi, la Mizil, în cadrul unei noi etape din campania Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viaţă!. Recoltarea s-a desfăşurat la Centrul Cultural din oraş.

Acţiunea umanitară a fost organizată de Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Mizil (LTCOR) şi Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti cu participarea elevilor de la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” şi Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu” din Mizil.

Ne bucurăm că descoperim oameni cu deschidere şi receptivitate, care înţeleg că o astfel de campanie este o necesitate pentru societatea românească, o necesitate a sistemului sanitar românesc. Sperăm ca prin astfel de activităţi să contribuim la dezvoltarea unei culturi a donatorului care trebuie impregnată în mentalitatea oamenilor, a spus Diac. Alexandru Croitoru, preşedintele LTCOR Mizil.

Prin campaniile de donare de sânge organizate începând cu anul 2013, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge.

„Mulţumim celor 120 de donatori pentru că au arătat dragoste şi solidaritate faţă de cei aflaţi în nevoi, mai ales acum în prag de sărbători. Muţumim tuturor acelora care s-au implicat în buna desfăşurarea a acestor activităţi, a spus Diacon Alexandru Croitoru”.

Din 2013 până în prezent, au fost recoltate peste nouă tone de sânge în cadrul campaniei Donează sânge, salvează o viață!

Foto credit: LTCOR Mizil

Comentarii Facebook


Știri recente