Campanie de prevenţie şi educaţie pentru 130 de copii din comuna Râfov, jud. Prahova

Luni, 5 decembrie 2016, a avut loc cea de-a VIII -a ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru sănatate. La eveniment a participat o echipa de 6 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului dintre care un medic primar stomatolog, un medic specialist în psihiatrie pediatrică și un asistent medical, ne-a precizat Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Beneficiarii acestei ediții au fost 100 copii de la Școala Gimnazială cu clasele V-VIII din Rifov și 30 copii școlari și preșcolari de la Școala Primară din Mălăiești.

Potrivit doamnei Tocaci Georgian-Alina, medic specialist în psihiatrie pediatrică, acțiunea desfășurată a avut drept scop informarea copiilor cu privire la efectele utilizării televizorului și a rețelelor de socializare.

Acțiunea de astăzi s-a bazat în special pe prevenție. Este important să le vorbim copiilor despre efectele televizorului și al tabletei și despre pericolele la care se expun când publică diferite lucruri pe rețelele de socializare. De asemenea, am mai discutat cu ei despre emoții, în special despre furie, managementul furiei și al reacțiilor impulsive, a explicat Tocaci Georgiana-Alina.

La rândul său, Anda Grigorescu, învățătoare la Școala Primară din Mălăiești, a declarat că acțiunea a fost o experiență benefică pentru copii.

Astazi, în ajun de Sfântul Nicolae, m-am alăturat Campaniei de Educație și Preventie pentru Sănătate dedicată copiilor preșcolari și școlari. A fost o experiență benefică și emotionantă, căci i-am vazut pe cei mici receptivi, atenți și interesati de subiectele prezentate cu profesionalism de o echipă de oameni inimoși și implicati, a declarat Anda Grigorescu.

Părintele Vasile Ioniţă de la parohia Rifov a mulțumit tuturor celor implicați în acțiunea desfășurată.

Mulţumim voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate, care cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au adus în ajun de „Moş Nicolae” un strop de bucurie şi lumină şcolarilor şi preşcolarilor din parohia noastră, a declarat părintele Vasile Ioniţă.

Mulțumiri aduse voluntarilor au fost adresate și de directorul Moise Bistra.

Mulțumim părintelui arhimandrit, Ciprian Gradinaru. Elevii școlilor noastre au fost încântați de cele prezentate de echipa de voluntari și de cadourile primite, a declarat Moise Bistra.

Partenerul campaniei, Carrefour România, a oferit şi de această dată pachete cu produse de igiena dentară, dar și un mic cadou celor prezenți. Până în acest moment, peste 1000 de persoane au beneficiat de sfaturilor voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente