Campania de „Prevenție și educație pentru sănătate” cu numărul 46 a fost adresată elevilor din Vâlcăneşti

Ediția cu numărul 46 a Campaniei de Prevenție și educație pentru sănătate, derulată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc miercuri la căminul cultural din Vâlcănești, județul Prahova. Cei 350 de elevi ai Școlii gimnaziale din comuna Vâlcănești i-au primit cu mult interes pe voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale care au venit pentru prima dată în aceasta comună.

Temele abordate de specialiști la întâlnirea cu elevii au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală, posturală şi elemente de nutriţie.

„La această activitate au participat un număr de cinci voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, un medic stomatolog, un nutriţionist, un psiholog şi un specialist, care le-au vorbit copiilor despre igiena generală şi despre postură. Copiii au fost foarte receptivi şi au adresat foarte multe întrebări”, a spus Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului CMN.

Profesorul Gianina Badea, director la Şcoala Gimnazială Vâlcăneşti, a apreciat activitatea desfăşurată de voluntari pentru elevii instituţiei care astfel „vor duce mai departe ceea ce au învţat cu privire la igiena corporală, la postura corpului, igiena stomatologică, prevenirea agresiunilor”.

Preotul paroh Rusea Florin de la Parohia Vâlcăneşti le-a mulţumit voluntarilor şi a subliniat că elevii au avut posibilitatea de a învăţa „noţiuni de igienă care să-i ajute în viaţa de zi cu zi”.

Noţiunile prezentate elevilor trebuie repetate zilnic pentru a fi asimilate. „Spălatul pe mâini, postura corectă în bancă, sportul, mişcarea în aer liber sunt lucruri simple, dar care asigură sănătatea adultului de mâine”, a spus Gelu Costache, profesor de Instrucţie Practică Medicală.

„Le-am prezentat copiilor noţiuni generală  despre o nutriţie  sănătoasă  pentru că o alimentaţie sănătoasă reprezintă cheia sănătăţii adultului de mâine care este copilul de astăzi. Este esenţial ca aceste lucruri să se înveţe de la o vârstă cât mai mică şi mai ales când trăim în această lume în care tentaţiile alimentare sunt la tot pasul”, a precizat Sorina Aurica, farmacist.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului le-au oferit elevilor daruri conţinând periuțe de dinți, pastă de dinți și pliante cu indicaţii despre igiena orală, oferite de Colgate România.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente