Campania de prevenție și educație pentru sănătate | 480 beneficiari ai ediţiei organizate în Chiajna

La Școala Gimnazială Alexandru Odobescu din localitatea ilfoveană Chiajna s-a desfășurat o nouă etapă a campaniei de prevenție și educație pentru sănătate.

Au participat 5 voluntari de la Paraclisul Catedralei Naţionale, dintre care 4 medici cu specializările: stomatologie, diabet și nutriție, recuperare medicală, psihologie și igienă generală.

Beneficiari au fost 480 elevi din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, după cum ne-a menţionat Dănuț Prună, Voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Raluca Simion, psiholog drd, şi-a mărturisit impresiile după acest eveniment: prima acțiune alături de această campanie a fost o adevărată încântare pentru mine. Ca psiholog, în cabinet, mă centrez pe corectarea obiceiurilor negative și efectele traumelor provocate de agresivitate. Așa că ocazia de a discuta despre modalitățile prin care hărțuirea/bullyngul poate fi prevenit a fost de nerefuzat.

M-am bucurat să descopăr copii preșcolari și de gimnaziu 0-8 dezinvolți și dispuși să depună efort și timp pentru propria dezvoltare. Cu inima și mintea deschise cei mici au învățat cum să se relaxeze, cum să ajute un copil hărțuit de colegi și au înțeles mecanismul prin care o persoană devine bully/agresor, a adăugat Raluca Simion.

Tehnicianul nutriționist Alina Ciuciuc este, de asemenea, la prima participare. Am prezentat copiilor noțiuni despre ceea ce reprezintă alimentația sănătoasă și modul în care combinăm sănătos alimentele.

Prof. de matematică Lucia Ştefan a mulţumit din partea colectivului de cadre didactice tuturor celor care s-au implicat şi în mod special Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naţionale, coordonatorul campaniei.

Evenimentul a constituit o activitate benefică pentru toți elevii din școală noastră. Măsurile de prevenție prezentate de echipa de medici voluntari, însoțite de exemple diverse, i-au captat pe elevi care au fost receptivi la tot ceea ce li s-a prezentat, participând efectiv la această activitate, a subliniat Lucia Ştefan.

Campania de prevenție și educație pentru sănătate se află la ediţia a 16-a.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente