Campania de Paști Masa Bucuriei în Basarabia

Misiunea Socială ‘Diaconia’ a Mitropoliei Basarabiei a lansat campania de Paști ‘Masa Bucuriei’. Scopul campaniei este ameliorarea situației bătrânilor singuratici prin asigurarea alimentației acestora, informează site-ul diaconia.md, citat de „Ziarul Lumina”. În perioada 4-15 aprilie, în liceele din municipiul Chișinău și din centrele raionale ‘Diaconia’ se desfășoară proiectul ‘E timpul să ajuți un bătrân singuratic’.

‘În cadrul acestei acțiuni, printr-un joc de rol, elevii vor fi familiarizați cu problemele bătrânilor singuratici și cu posibilitățile de susținere a acestora. În acest mod, se urmărește cultivarea sentimentului de solidaritate socială între generații și învingerea sărăciei prin educație. La finalul activității, elevii vor fi invitați să se implice în realizarea unei colete alimentare, primind, în acest sens, o pungă promoțională cu mesajul campaniei. În preajma sărbătorilor pascale, pungile cu produse alimentare vor fi repartizate bătrânilor singuratici prin intermediul preoților parohi’, a precizat Anna Zastavnețcaia, coordonator de proiect în cadrul Misiunii Sociale ‘Diaconia’ a Mitropoliei Basarabiei.

Acțiunea se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova și al managerilor instituțiilor de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente