Campania „Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!”

La Ploiești s-a încheiat, astăzi, cea de-a VI-a ediție a campaniei „Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!”. Acțiunea s-a desfășurat la Centrul de Transfuzie Sanguină din oraș și a fost organizată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de Arhim. Ciprian Grădinaru, în colaborare cu elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” din oraș.

Dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești evidențiat faptul că această inițiativă a Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” a fost minunat și a arătat că a fost organizată cu foarte mare atenție de către domnii profesori și de către de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului asigurând un climat confortabil de susținere morală a tinerilor care au donat sânge pentru prima dată.

Campania de donare de sânge a fost inițiată în 2013. Beneficiile nu sunt numai de partea celui care primește sângele, ci și a donatorului.

„Cel mai mare beneficiu care poți să îl ai ca donator de sânge este faptul că ai făcut un bine, faptul că o persoană care beneficiază de el este salvată. Pentru că suntem în Postul Sfintelor Sărbători de Paști un alt beneficiu sau mulțumire este că în această perioadă donând sânge din sângele tău facem ceea ce Domnul Iisus Hristos a făcut pentru noi toți”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Magda Coman, asistent-șef, Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Campania de donare de sânge a Patriarhiei Române va mai fi organizată în viitorul apropiat și în Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente