Calendarul Tuturor Sfinților pe 2011, editat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

La Editura „Sfântul Ioan Casian” a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a apărut de curând „Calendarul tuturor sfinților de peste an și locurilor din Italia unde se pot cinsti moaștele lor”, pentru 2011, informează TRINITAS TV. Calendarul, în format de carte, a fost tipărit cu binecuvântarea chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma. Aceasta este cea de-a treia ediție care amintește de sfinții din Peninsulă, începând cu Sfinții Apostoli care au suferit moarte martirică la Roma și ale căror moaște se află, parțial sau întregi, în diferite locuri din Italia, și continuând cu nenumărații mucenici, ierarhi și cuvioși care au pătimit și s-au proslăvit pe aceste meleaguri.

Numărul mare al acestor sfinți ajută tocmai la redescoperirea rădăcinii autenticei Tradiții a Bisericii celei Una și nedespărțite, din Apus și Răsărit. De aceea, în Calendar pot fi găsite peste 350 de note cu locurile unde se găsesc moaște ale sfinților cinstiți de români, înscriși în martirologiile și în sinaxarele Bisericii nedespărțite.

„Calendarul tuturor sfinților de peste an și locurilor din Italia unde se pot cinsti moaștele lor” este, cu siguranță, de un real folos tuturor celor peste 1 milion de români ortodocși rezidenți în această țară.

Comentarii Facebook


Știri recente