Calendarul ortodox în topul celor mai populare căutări Google în 2018

Sintagma „Calendar ortodox” face parte din lista celor mai populare căutări ale românilor pe Google, în anul 2018, conform site-ului Google Trends.

Aceste statistici evidențiază evlavia românilor faţă de sfinţi şi arată faptul că religia ocupă un loc important în viața poporului român.

Datele furnizate de Google sprijină astfel cercetările celor de la Pew Research Center care anunțau la începutul lunii decembrie că românii sunt cei mai religioși dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se „foarte religioși”.

În ceea ce privește distribuția căutărilor, topul județelor în care s-au înregistrat cele mai multe solicitări pe Google sunt: Argeș, Gorj, Vâlcea, Suceava și Neamț.

De asemenea, interesul românilor pentru „calendarul ortodox” a atins vârful în luna aprilie, fiind urmată de lunile august şi februarie.

Pentru cei interesaţi de calendarul ortodox, pe site-ul basilica.ro există o astfel de rubrică, actualizată zilnic, în care sunt prezentate informaţii din vieţile sfinţilor sărbătoriţi în fiecare zi a anului.

Foto credit: Google

Comentarii Facebook


Știri recente