Calendarul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma a editat „Calendarul Tuturor Sfinților de peste an și locurile din Italia unde se pot cinsti moaștele lor”, ediția a patra, pe anul 2012. Introducerea cuprinde o amplă documentație despre sfinții primului mileniu creștin din Roma.

„Inițial, a fost un calendar catehetic lărgit, așa cum l-am numit prima dată. Este o lucrare care s-a realizat și se realizează de către obștea de maici de la Centrul Eparhial. Calendarul a apărut pornind de la faptul că petrecem viața creștinească într-un spațiu care a fost udat de sângele mucenicilor și pătruns de sfințenia sfinților ierarhi, monahi care au trăit și s-au proslăvit pe teritoriul Italiei”, a explicat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Anul acesta, au fost introduse și cuvinte de folos ale Sfinților Părinți. Calendarul este adaptat și în funcție de Anul omagial în care ne aflăm. Pentru românii ortodocși din Italia, calendarul nu este numai un instrument util, ci și un ghid practic.

În Italia, Calendarul poate fi urmărit și comandat și pe internet, pe site-ul Episcopiei ortodoxe române a Italiei, www.episcopia-italiei.it

Comentarii Facebook


Știri recente