#CaleaPostului: Ridică-te!

Fii sincer și recunoaște-ți: Eu sunt bolnavul din Evanghelie. Eu am nevoie de cei patru prieteni să mă ducă în fața Singurului Medic ce-mi poate spune „Ridică-te! Ia-ți patul tău și umblă!” (Marcu 2:9).

Dacă după două săptămâni de Post, nu reușesc să mă dau jos din patul răutății, al lenei, al urii, al bârfei, al tristeții eu sunt slăbănogul. Am sufletul paralizat și inima împietrită.

Nu mă lăsați singur, prieteni, să zac în gândurile mândriei și în păcate, în petreceri, ori în nepăsare, pe rețelele sociale, bolnav, în lipsă de iubire și de sens.

Am nevoie de voi, prieteni dragi!

Sfinților Părinți, dați-mi dulcele medicament al învățăturilor iubirii creștine! Mucenicilor, încurajați-mă să gust din doctoria amară a jertfei care înviază inimi!

Preoților, spargeți acoperișul de patimi al sufletului meu ca să-l aflu acolo pe Hristos, Doctorul Mântuitor. Să-l aud spunându-mi blând: Iertate îți sunt păcatele, gustă Trupul și Sângele Meu. „Ridică-te!” și înviază odată cu Mine!

În special acum, când sănătatea este subiectul cel mai sensibil la nivel mondial, când panica depășește pericolul, este crucial să vedem legătura dintre boală și păcat, dintre sănătatea trupului și cea a sufletului.

Ambele sunt daruri de la Dumnezeu de care trebuie să avem grijă.

Perioada de post este potrivită pentru analiză personală și vindecare. Să încercăm să fim prieteni buni cu cei de lângă noi! Să punem, în loc de frică, responsabilitate și curaj, în loc de ură, speranță și iubire, în loc de tristețe, liniște și nădejde în Dumnezeu și în oameni.

Peste toate, postul și rugăciunea ne vor da aripi pentru a ne ridica din păcat și din boală.


Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente