Calea Sfinților: La Suceava va avea loc o procesiune cu moaștele Sf. Ioan cel Nou

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează miercuri, de la ora 18:00, tradiționala procesiune „Calea Sfinților”. Moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor fi purtate de clerici și monahi pe străzile orașului Suceava.

Ieșirea din curtea Catedralei Arhiepiscopale cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou se va face pe Strada Ion Vodă Viteazu. Prima oprire va fi la Biserica „Învierea Domnului”.

În continuare, procesiunea se va îndrepta spre Strada Ana Ipătescu, la Biserica Domnițelor fiind cea de-a doua oprire.

Se va merge apoi pe Strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”, și se va continua pe Strada Curtea Domnească – Strada Vasile Alecsandri – Strada Mihai Eminescu, următoarea oprire fiind la Biserica „Sfântul Nicolae”.

De acolo se va pleca pe Strada Mărășești spre Biserica „Nașterea Domnului” (Catedrala), unde va fi cea de-a cincea oprire.

Procesiunea va continua pe Bulevardul George Enescu și Strada Universității, cu noi opriri la intersecția Nordic și în fața Universității „Ștefan cel Mare”.

Racla cu moaștele sfântului va urma traseul pe Bulevardul 1 Mai, apoi pe Strada Mihai Viteazu, până la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, pentru o altă oprire.

Partea finală a traseului va fi pe Strada Trandafirilor, prin parcarea Hotelului Bucovina, până la Prefectura Suceava, unde va fi cea de-a zecea oprire.

Ulterior, traseul va coborî pe Strada Mitropoliei până la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, locul unde sunt păstrate sfintele moaște.

Procesiunea face parte din evenimentele dedicate sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, desfășurate în intervalul 22-24 iunie.

Procesiunea este organizată în contextul hramului Catedralei Arhiepiscopale din Suceava: Vineri este sărbătoarea Aducerii moaștelor Sf. Ioan cel Nou la Suceava.

Evenimentele vor fi transmise LIVE pe portalul Doxologia Media, Bucovina TV, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de YouTube al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.


Anul 2022 a fost declarat Anul Jubileu în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Pe tot parcursul anului se desfășoară seria de manifestări „Moștenirea Mușatină – credință, cultură, istorie”. Acestea cinstesc memoria celor care, în ciuda vitregiei istoriei, au înălțat monumente de valoare culturală inestimabilă, recunoscută pe plan național și internațional.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…