„Călătorii muzicale” în Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru „Viitorul artei”

La Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc duminică concertul caritabil intitulat „Călătorii muzicale”.

Manifestarea cultural-artistică s-a desfăşurat în Salonul Oficial al Muzeului eparhial şi a fost susţinută de Ansamblul „Musica Viva” format din artiștii Florin Mitrea la violoncel și pianista Andreea Butnaru, informează site-ul oficial al eparhiei.

Fondurile strânse din donații sunt destinate campaniei „Viitorul artei”, ce are ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni valoroși.

Ansamblul „Musica Viva” a fost fondat în 2005 ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice.

În anul 2013, „Musica Viva“ a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul eparhial în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Pro Valores”, în cadrul Turneului „Citadele muzicale”, ediţia a X-a.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…