Cahulul a serbat cu muzică 519 ani de atestare documentară: Maestrul Eugen Doga a primit Crucea Eparhială

Compozitorul basarabean Eugen Doga a primit vineri cu cea mai înaltă distincție din Episcopia Basarabiei de Sud. Ea a fost acordată în cadrul unui eveniment festiv prin care orașul Cahul a serbat 519 ani de la prima sa atestare documentară.

Părintele Casian Teoreanu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Basarabiei de Sud, și Părintele Protoiereu Petru Veste, Secretarul Protopopiatului Cahul, i-au decernat Maestrului Eugen Doga Crucea Eparhială și i-au transmis felicitări din partea Părintelui Episcop Veniamin.

Distincția i-a fost conferita maestrului în semn de înaltă prețuire și apreciere pentru întreaga activitate de promovare a valorilor neamului și a spiritualității românești în Basarabia și în lume. Episcopul Basarabiei de Sud i-a urat activitate rodnică în continuare.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

La evenimentul aniversar organizat de primăria din Cahul au participat artiști consacrați din Basarabia și din România, precum Paula Seling și interpretele de muzică populară Maria Sarabaș, Ioana Căprarul și Stela Botez.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…