Cadouri și colinde pentru oamenii străzii din Alba Iulia

Oamenii străzii ocrotiți în cadrul Centrului Social de Urgență din Gara CFR Alba Iulia, așezământ social aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, vor simți astăzi, 18 decembrie 2013, căldura Sfintelor Sărbători de Crăciun. Beneficiarii centrului vor fi colindați de studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și vor primi cadouri oferite prin generozitatea părintelui Ilie Morar și a familiei acestuia. Evenimentul se va desfășura de la ora 16.00, potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Este o mică bucurie de care au parte de sărbători acești oameni greu încercați de viață. Pe această cale aș dori să mulțumesc tuturor oamenilor de bine, sponsori și donatori care în acest an au fost alături de noi și ne-au ajutat să le oferim oamenilor străzii din Alba Iulia un adăpost, hrană și șansa de a-și schimba viața” a spus Costinel Șoaită coordonatorul Centrul Social de Urgență Alba.

În prezent Centrul este ocupat la capacitate maximă și au fost suplimentate 4 locuri din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în această perioadă.

Centrul Social de Urgență Alba (Așezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii și marginalizării sociale, fără personalitate juridică, aflată în structura Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă servicii de primire, găzduire temporară și cantină socială de tip pensiune, consiliere socială, suport emoțional, informare, orientare și integrare socio – profesională, însoțire pentru obținerea unor documente și acte de identitate sau stare civilă, asistență medicală primară și îngrijire, ajutor material, asistență moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen. Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care și-au pierdut locuința din diverse motive și nu au resursele materiale și financiare necesare asigurării alteia și nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonați de propria familie și ale căror resurse financiare și personale sunt insuficiente, tineri proveniți din case de tip familial, foști deținuți, respinși de familie și lipsiți de sprijinul societății. Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Centrul reprezintă un serviciu social acreditat, cu o infrastructură modernă și este administrat în parteneriat public – privat. Inițiativa de înființare a acestui centru este parte a unui proiect finanțat prin programul guvernamental „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgență”. Partenerii acestui proiect sunt Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistență Socială, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Comentarii Facebook


Știri recente