Buzău | Slujbă de Priveghere pentru Sf. Sfințit Mc. Ciprian și Sf. Mc. Iustina fecioara, la Catedrala Arhiepiscopală

Biserica Ortodoxă i-a sărbătorit luni pe Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian și pe Sfânta Muceniță Iustina fecioara. Cu acest prilej, IPS Ciprian a oficiat în seara zilei de 1 octombrie 2017 slujba Privegherii la Catedrala Înălțarea Domnului din Buzău.

La miezul nopții, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu mai mulți părinți consilieri eparhiali, ieromonahi, preoți de la Catedrala Arhiepiscopală și de la diferite parohii din județ, a informat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

În cuvântul rostit credincioșilor prezenți, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a evocat viețile Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina. Aceștia au trăit în a doua jumătate a secolului al III-lea și au fost martirizați la data de 2 octombrie, anul 304, în timpul persecuției declanșate împotriva creștinilor de împăratul roman Dioclețian.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a precizat faptul că Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian, fostul vrăjitor din Antiohia Pisidiei, nu trebuie confundat cu Sfântul Ciprian, Episcopul Cartaginei, care a trăit în prima jumătate a secolului al III-lea și a fost martirizat în vremea împăratului Valerian, la data de 14 septembrie, anul 258.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente