Buzău | „România la răscruce”. Conferință susținută de Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie

Conferința cu titlul România la răscruce, susținută de scriitorul Mihai Gheorghiu, directorul general adjunct al Muzeului Țăranului Român și președintele Coaliției pentru Familie, s-a desfăşurat marţi la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman din Buzău.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Platformei civice Împreună și a Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) – filiala Vrancea, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

În cadrul conferinței, Mihai Gheorghiu a abordat teme de mare actualitate, cum ar fi: decăderea societății românești, criza valorilor din societatea românească.

Platforma civică Împreună este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată într-un număr atât de mare.

În contextul frământărilor din ultimii ani, o parte foarte largă a societății civile, moral conservatoare în esența sa, a găsit de cuviință să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, la libera exprimare a acesteia, la libertatea de gândire, la libertatea credinței religioase, la apărarea demnității persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești, precum cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizației europene creștine.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente