Prin bursele școlare ale Parohiei Săcărești, copiii au prins un suflu nou pentru că cineva a crezut în ei

Parohia Săcărești, din județul Iași, își propune extindă în acest an școlar programul de burse la toți elevii din sat, 21 la număr. „Acești copii au prins un suflu nou pentru simplul motiv că niște oameni, donatorii noștri, au crezut în ei și le-au dat o șansă”, spune Parohul Cosmin Brînză.

Anul trecut, parohia a reușit să sprijine 15 copii care au avut rezultate şcolare notabile. „Am avut creșteri de medii, am avut mențineri pe poziții, am avut și unele mici scăderi (de maxim patru zecimi de punct), cel mai probabil cauzate de condițiile de învățare determinate de pandemie”, a afirmat parohul.

Dar, cel mai important, de când parohia se implică în susținerea lor, tinerii au devenit mai implicați în viața satului.

„Din luna ianuarie a acestui an, acești copii au dus aproape în fiecare duminică mâncare caldă pentru 25 de bătrâni din comunitate. Sunt mai atenți, mai dornici de a realiza lucruri și de a-și determina singuri, dar de mână cu Dumnezeu, propriul viitor”, a spus parohul.

Valoarea unei burse lunare este de 200 lei și acoperă costurile pentru rechizite, transport la școală, îmbrăcăminte și pachetul zilnic de mâncare. Practic, pentru cele 10 luni de școală din acest an, parohia are nevoie să asigure 2.000 de lei pentru bursa fiecărui copil.

Donează

Transfer bancar
Parohia Sf. Împ. Constantin și Elena Săcărești
RO41BTRLRONCRT0250359702
Banca Transilvania

Online
paypal.me/parohiasacaresti

Foto credit: Parohia Săcărești

Comentarii Facebook


Știri recente