Burse pentru elevi cu merite deosebite din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Elevi ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia au fost primiţi miercuri, 30 martie 2016, la Centrul Eparhial de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, pentru a li se acorda bursele lunare, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Elevul Alexandru Florin Ion, din clasa a XI-a, a prezentat un referat cu tema Antim Ivireanul – slujitor jertfelnic al Bisericii în care a accentuat contribuția importantă  a sfântului în activitatea pastorală, culturală și liturgică.

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a adresat un cuvânt elevilor, prin care le-a  amintit că se află într-o perioadă specială, de post și rugăciune, în care trebuie să urmărească sporirea faptelor bune, dar mai ales a învățăturii Mântuitorului nostru Hristos. Toate acestea făcându-le, vor putea să fie făclii luminoase pentru ceilalți creștini și vor fi pregătiți să întâmpine praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Au fost prezenți și patru absolvenți ai Seminarului care au intrat la Facultatea de Teologie, cu note foarte bune și care au primit burse lunare de studiu.

Comentarii Facebook


Știri recente