Burse de studiu pentru elevii merituoşi din judeţul Buzău

La Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul, s-a întrunit miercuri, 20 aprilie 2016, comisia de evaluare pentru acordarea burselor în județul Buzău. La întâlnire a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

 „Am fost plăcut impresionat să constat că, pentru dobândirea acestor burse de studii, s-au înscris mulți elevi și chiar studenți, însă – așa cum se întâmplă la orice competiție –  comisia de evaluare, ținând seama de criteriile stabilite: performanțe școlare deosebite (olimpiade, concursuri), situația financiară precară a familiei și rezultatele bune dobândite la învățătură în anul precedent, a selectat pe cei mai buni, adică 25 de tineri, dornici să studieze cu sârguință. Se cuvine să precizăm, aici, că bursele respective sunt susținute financiar de o familie de buni creștini din Buzău și că, la acestea, au acces atât elevii de liceu, cât și studenții originari din județul Buzău, cu rezultate remarcabile la învățătură”, a subliniat ierarhul.

Pentru al patrulea an consecutiv, Centrul Cultural-Filantropic Cuvioasa Parascheva din Buzău oferă 25 de burse lunare, în valoare de 300 de lei fiecare, elevilor din judeţ, cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară, începând din anii de liceu și continuând chiar la universitate, anunță reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

De asemenea, Chiriarhul locului a mai adăugat că activitatea prin care se sprijină tinerii este necesară.

 „Consider că această activitate, care a început de mai multă vreme, este de bun augur, mai ales în acest an, 2016, dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române educației religioase a tineretului. Ne exprimăm speranța că cei ce au fost declarați câștigători ai burselor de studiu vor înțelege semnificația faptei bune săvârșite de acești creștini generoși și își vor da silința să înregistreze rezultate foarte bune la învățătură, aducând bucurie părinților, profesorilor și binefăcătorilor lor“, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

***

Centrul Cultural-Filantropic Cuvioasa Parascheva din Buzău a fost înființat în toamna anului 2004 de pr. prof. dr. Gheorghe Sava-Popa și își desfășoară activitatea sub patronajul spiritual al parohiei. Scopul asociației este profund umanitar și constă în sprijinirea dezvoltării educației, susținerea elevilor și a studenților cu posibilități materiale reduse, cultivarea spiritului de întrajutorare între oameni și promovarea valorilor spirituale și morale creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente