Bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu sunt mai puternice decât păcatul, spune IPS Ciprian

În Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfinții Trei Ierarhi a Parohiei Gugești I, județul Vrancea. După slujba din 2 aprilie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a sfințit troița aflată în curtea bisericii, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Laurențiu Săcăluș.

În cuvântul rostit, chiriarhul a explicat cele două pericope evanghelice din Duminica a 5-a a Postului Mare și a vorbit despre viața virtuoasă a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, model de pocăință și de sfințenie pentru toți oamenii.

Bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu sunt mai puternice decât păcatul. Mântuitorul Iisus Hristos i-a iubit și i-a iertat pe păcătoșii care se pocăiau sincer, pentru că a văzut în adâncul sufletului lor disponibilitatea de a se îndrepta, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.


Locașul de cult al Parohiei Gugești I a fost ințial capelă mortuară. Forma actuală a bisericii datează din perioada 1973-1989, când au fost adăugate absidele. Între anii 1999-2001, au fost realizate lucrările de pictură, iar locașul de rugăciune a fost sfințit pe 26 octombrie 2003.

Comentarii Facebook


Știri recente