Buna Vestire la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

În ziua de prăznuire a Bunei Vestiri, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, informează epr.ro.

În cadrul slujbei, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele arhimandrit Clement Haralam de la mănăstirea Antim din București, care a explicat semnificația marii sărbători închinate Maicii Domnului, îndemnându-i pe credincioși să cultive atât dragostea față de Dumnezeu, cât și față de aproape, amintind cuvintele avvei Dorotei care spunea că „cel ce se apropie de Dumnezeu se apropie și de semenul său”. Într-o atmosferă de autentică sărbătoare duhovnicească, în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a hirotonit întru preot pe diaconul Andrei Grozescu pe seama Parohiei „Sf Arhangheli” – Albele.

La sfârșit, ierarhul a mulțumit tuturor celor care au participat la acest festin spiritual, în mod special coralei „Armonia” venită de la Constanța pentru a încânta credincioșii cu răspunsurile la Dumnezeiasca Liturghie.

„Iubiții noștri credincioși ați venit la Catedrală pentru a vă întâlni cu Maica Domnului, cea care va pune fiecăruia, în contextul sărbătorii de astăzi, o lumină pentru a parcuge mai departe calea lui Hristos. A fost o sărbătoare deosebită în cadrul căreia, corala „Armonia”, invitată special pentru astăzi, de la Constanța, cu binecuvântarea Înapresfințitului Teodosie, ne-a încântat cu melosul deosebit. S-a simțit armonia pe care o promovați atât de frumos prin cântare. Îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască pace și har”, a mai adăugat Preasfințitul Ioachim care, în încheierea cuvântului său, i-a invitat pe credincioși să participe în continuare la slujbele Bisericii, amintind de Taina Sfântului Maslu de la Catedrala din Roman din seara zilei de miercuri, la orele 19.00.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…