Bulgaria | Trei ierarhi ai Bisericii noastre s-au rugat Sfinților martiri de la Durostorum în Catedrala Mitropolitană din Silistra

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat duminica aceasta la manifestările dedicate sfinților mucenici de la Durostorum care au avut loc în Catedrala Mitropolitană din Silistra (Durostorum), Bulgaria, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Începând cu anul 2016, Duminica a treia după Rusalii a fost rânduită ca Duminica prăznuirii Soborului Sfinților Mucenici de la Durostorum care au pătimit pentru Hristos în primele veacuri creștine.

Cu acest prilej în 25 iunie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolitul Durostorumului, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,  Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.

Alături de soborul ierarhilor, s-au rugat în Catedrala ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel numeroși preoți și diaconi, monahi și credincioși din Silistra dar și mulți pelerini români.

Comentarii Facebook


Știri recente