Bulgaria | Episcopul Grigorie Tsvetkov a fost ales Mitropolit de Vratsa

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a ales duminică în unanimitate pe Episcopul Grigorie de Branitsa ca nou Mitropolit de Vratsa.

Episcopul Grigorie devine cel mai nou membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare care este condus de patriarh şi format doar din mitropoliții în funcţie. Noul chiriarh de Vratsa este succesorul mitropolitului Calinic, care a decedat la sfârşitul anului trecut în urma unei boli îndelungate.

Mitropolitul Grigorie (Krassimir) Tsvetkov s-a născut în Botevgrad, Bulgaria, în 19 Septembrie 1970. A intrat în viaţa monahală la vârsta de 26 de ani, în data de 17 noiembrie 1996.

În decembrie 1998 a devenit arhimandrit, iar anul următor a absolvit facultatea de teologie din cadrul Universităţii din Atena.

În luna noiembrie 2007, a fost ales vicar al Mitropolitului de Sofia. Hirotonia întru episcop a avut loc în luna octombrie 2010, iar în februarie 2011 a fost numit stareţ al mănăstirii Troyan.

În data de 1 mai 2014 a fost numit vicar al Patriarhului Neofit.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare l-a ales pe Episcopul Grigorie în scaunul vacant al Mitropoliei de Vratsa în cadrul şedinţei de lucru din data de 12 martie 2017.

foto credit: bg-patriashia.bg

Comentarii Facebook


Știri recente