Bulgaria | Complexul monahal de la Ivanovo va aniversa 800 de ani de existență

Unul dintre cele mai originale complexe monastice, situat pe teritoriu bulgăresc, la o distanţă de 20 km de oraşul Ruse, în localitatea Ivanovo va aniversa 800 de ani de existență.

Mai exact, este vorba de o reţea de biserici, capele şi mănăstiri săpate în stâncă, la 32 de metri deasupra râului Lom.

Mitropolitul Naum de Ruse a avut o întrevedere cu guvernatorul provinciei Ruse pentru a discuta detalii despre pregătirea aniversării, informează Orthochristian.com.

De asemenea s-a discutat și despre îmbunătățirea infrastructurii de acces către complexul monahal.

Monumentele sunt incluse pe lista Patrimoniului mondial UNESCO încă din anul 1979, alături de alte nouă puncte turistice din Bulgaria.

Încă din secolul al XIII-lea călugării eremiţi au preferat acele locuri pentru rugăciune.

Între încăperile cele mai cunoscute şi bine conservate se evidenţiază Paraclisul „Sfântul Arhanghel Mihail”, „Biserica Îngropată”, Paraclisul „Gospodev Dol”, Biserica „Sfânta Teodora” sau „Biserica Dărâmată” şi biserica principală cu picturi murale din secolul al XIV-lea, care este şi cea mai cunoscută din situl inclus în patrimoniul UNESCO.

Sursă foto: Ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…