Buhuși | IPS Ioachim a participat la procesiunea dedicată Domnitorului Ștefan cel Mare

Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost cinstit duminica aceasta într-un mod aparte în Parohia Orbic din Buhuși. La manifestările culturale, spirituale și artistice din 2 iulie 2017 a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

După oficierea Sfintei Liturghii în Biserica Sfântul Gheorghe din Orbic, Pr. Paroh Gheorghe Bârjovanu și un număr mare de credincioși au plecat în procesiune către Monumentul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, situat în fața Sălii Polivalente din Buhuși. Ei au purtat pe străzile orașului steaguri tricolore, steagul de luptă a lui Ștefan cel Mare și icoana Sfântului Voievod.

La ora 11:00 a sosit IPS Ioachim, care a fost întâmpinat de soborul de clerici, de oficialitățile prezente și de mulțimea de credincioși, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că Sfântul Ștefan cel Mare s-a născut în zona Bacăului, la Borzești.

Suntem la 570 de ani de când Ștefan cel Mare a urcat pe scaunul domnesc al Moldovei. Ștefan cel Mare a venit la Orbic în anul 1457, în data de 14 aprilie. El a fost atunci biruitor în lupta cu Petru Aron care venise de la Suceava să îl înfrunte pe voievod, a amintit IPS Ioachim.

Noi ne-am adunat aici pentru al cinsti pe Marele Voievod și pentru a-I mulțumi Bunului Dumnezeu că a ridicat din neamul nostru astfel de străjeri, astfel de luptători care au fost neînfricați și au apărat Poarta Creștinătății, a adăugat ierarhul.

După intonarea Imnului de Stat, a urmat un ceremonial cultural și religios în cinstea domnitorului mușatin. La finalul procesiunii, Chiriarhul a binecuvântat ofrandele aduse de credincioși, pentru a fi împărțite celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente