Bucurii pentru copiii de la Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni

Copiii care beneficiază de serviciile Centrului de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni au parte de „surprize de vacanţă” prin care micuţii sunt răsplătiţi pentru că şi-au îmbunătăţit rezultatele şcolare, dar şi pentru buna conduită de care dau dovadă în centru şi în comunitate. Recent copiii s-au distrat într-o mini excursie de câteva zile la Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” din Târgu Mureş (Weekend). În cele două zile, copiii s-au distrat şi s-au bucurat din plin de frumuseţea şi diversitatea spaţiilor de joacă din ştrand, beneficiind de asemenea de cele mai bune condiţii de cazare şi masă, precum şi de alte surprize inedite oferite din suflet de părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul Centrului de Zi „Sfântul Serafim de Sarov”. În cadrul excursiei, la întoarcerea spre casă, copiii au vizitat şi Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Recea.

„Am pregătit această surpriză ca răsplată pentru rezultatele bune pe care le-au obţinut copiii la învăţătură pe parcursul anului şcolar 2014 – 2015 dar şi pentru buna conduită de care au dat dovadă în timpul petrecut în cadrul centrului de zi şi în comunitate. Aceste acţiuni minunate care aduc atâta bucurie şi fericire în sufletele copiilor, cu siguranţă îi vor motiva şi ambiţiona şi mai mult pe viitor, contribuind la reducerea fenomenului de eşec şi de abandon şcolar” a precizat părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul Centrului de Zi „Sfântul Serafim de Sarov” Războieni.

Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost deschis în anul 2011şi are 25 de copii beneficiari, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba. În cadrul centrului de zi sunt oferite copiilor servicii educative, recreative şi de socializare, servicii de informare şi consiliere, programe pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi de dezvoltare personală, intervenţie psihologică, pedagogică şi socială, suport material, hrană, îmbrăcăminte şi igienizare dar şi consiliere şi sprijin pentru părinţi. Centrul de zi funcţionează într-un parteneriat încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Consililiul Local Ocna Mureş.

Comentarii Facebook


Știri recente