Bucurii duhovniceşti alături de românii ortodocşi din Serbia

O delegație de la Parohia Bocșa Montană, Protopopiatul Reșița, condusă de părintele Ciprian Costiș, împreună cu un grup de credincioși, la invitația Consiliului Parohial din Sărcia – Serbia, prezidat de domnul Valeri Moşescu, au participat duminică, 26 octombrie, la Hramul Bisericii Ortodoxe Române „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Sărcia (Sutjeska) – Voivodina, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea. Această acțiune s-a datorat şi frumoasei colaborări ce a stabilit-o în urmă cu mai mulţi ani părintele Ciprian Costiș cu Parohia Sărcia.

A fost ziua în care s-au bucurat de împreună rugăciune românii din Bocșa, Săcălaz, Timișoara, Toracul Mare și Sărcia, participând la Sfânta Liturghie, împărtășindu-se, cinstindu-se și păstrând tradițiile locului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie le-au dat membrii corului din Toracul Mare, condus de inimosul tânăr Mircea Lelea.

S-au împărțit și daruri sărcienţilor, deoarece românii veniţi din Bocșa au adus icoane, reviste bisericești, ziarul parohiei din Bocșa, cărți din partea Bibliotecii orăşeneşti „Tata Oancea” din Bocșa, a Casei de Cultură a orașului Bocșa și a credincioșilor. Toate aceste daruri au fost oferite pentru biblioteca parohială românească din Sărcia, iniţiată de părintele protopop Petru Berbentia din Reşiţa şi părintele protopop Petru Drăghicescu din Timişoara.

În continuare, la sala mare a Oficiului parohial a avut loc o agapă creștină oferită de gazde tuturor invitaților și un program artistic susținut de Corul Armonia din Săcălaz.

La final părintele Ciprian Costiș amulțumit bunului Dumnezeu de binecuvântarea acestei bucurii duhovnicești în mare zi de sărbătoare și a mărturisit că astfel de acțiuni vor mai continua.

Comentarii Facebook


Știri recente