Bucurii de 8 martie pentru bătrânii din Sibiu

Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Grădinița „Sfântul Dimitrie” și Parohia „Hipodrom” au organizat vineri, 7 martie, mai multe manifestări dedicate femeii creștine, informează „Ziarul Lumina”. Bătrânii de la Căminul de Vârstnici din Sibiu și de la Azilul-Spital din oraș au primit daruri, mărțișoare și felicitări, însoțite de un cuvânt de îmbărbătare și de cântecele de primăvară interpretate de copilași.

Primii bunici vizitați cu o zi înainte de Ziua Femeii de reprezentanții Departamentului social au fost cei aflați în grija Căminului de Vârstnici de pe strada George Coșbuc. Consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, împreună cu inspectorul social Tiberiu Kiss au oficiat o slujbă de binecuvântare și de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu. Alături de cei doi preoți s-a aflat și inspectorul social Marius Talmațchi. La sfârșitul slujbei religioase, Marius Talmațchi i-a încântat pe bătrâni cu două piese muzicale interpretate cu multă măiestrie.

În cuvântul de învățătură rostit de preotul Nicolae Rusu, a fost transmisă binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Părintele Nicolae Rusu a subliniat rolul mamei creștine în educația tinerilor și recunoștința cuvenită tuturor femeilor din această lume.

„Mama rămâne pentru noi o icoană înaintea lui Dumnezeu. Cinstim astăzi pe cea care dă naștere copiilor, veghează la căpătâiul micuților ei, suspină la durerile acestora, lăcrimează la suferința copiilor, trăiește bucuria alături de bucuria copiilor ei. Pe mama aceasta o cinstim noi și ea este un exemplu al Bisericii noastre străbune. Pe această mamă o cinstim atât prin cântul copiilor cu aceste voci gingașe, care v-au dus sigur cu gândul la copiii, la nepoții și la cei dragi sufletului dumneavoastră, dar și prin darurile noastre. Vă îndemnăm ca în această perioadă de post să vă apropiați mai mult de Biserică, de Sfintele Taine și să înmulțiți rugăciunea, petrecând în smerenie, pentru ca Dumnezeu să vă răsplătească ostenelile”, a spus pr. Nicolae Rusu.

„Sărbătoarea ar fi fost mai săracă”

Surpriza cea mare pregătită de reprezentanții eparhiali pentru bătrânii de la Căminul de Vârstnici a fost programul artistic oferit de micuții de la Grădinița Ortodoxă „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului. Însoțiți de doamnele educatoare, copilașii au interpretat câteva piese muzicale specifice zilei de 8 martie și primăverii. Preșcolarii au pregătit împreună cu educatoarele câteva floricele din hârtie colorată, pe care le-au împărțit mai apoi bătrânilor.

„Copiii grupelor mari de la grădinița noastră au venit să aducă o rază de soare bătrânilor de la Căminul de Vârstnici. Le-am adus și un mărțișor muzical, pentru a le aduce cât mai multă fericire și un licăr de speranță în sufletele bătrânilor. Avem 70 de copii în grădinița noastră, pe care îi implicăm în diferite activități extrașcolare. Pentru ziua de 8 martie, copiii s-au pregătit cu un cadou pentru mame și un program artistic”, ne-a spus directoarea grădiniței sibiene, Elena Stancu.

Din partea Departamentului social, bătrânii au primit dulciuri, alimente și iconițe.

Prezența reprezentanților eparhiali la sărbătorile organizate la Căminul de Vârstnici din Sibiu este constantă și întregește manifestările organizate de conducerea instituției pentru a oferi o bucurie bunicilor îngrijiți aici.

„Sărbătoarea noastră ar fi fost mult mai săracă fără prezența reprezentanților Departamentului social. Nici de data aceasta casa noastră nu a fost lăsată singură, ci a fost onorată de reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului. Au fost alături de noi nu doar cu daruri, ci și cu un cuvânt de înălțare, de zidire și de încurajare. Mulțumim foarte mult reprezentanților Departamentului social pentru că s-au gândit să fie alături de noi în ziua când cinstim mamele, bunicile și femeile apropiate de noi”, ne-a spus directoarea căminului, Cornelia Rotaru.

Felicitări confecționate de copii

Aici bătrânii internați la Azilul-Spital din orașul de jos nu au fost uitați de reprezentanții Departamentului social. Împreună cu micuții de la Centrul de zi pentru copii ai Asociației „Rut” de la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Nicolae”, cu parohul Achim Băcilă, voluntarii de la centrul parohial și preotul Marian Vlăduț de la Centrul de Educație Incluzivă nr. 1, s-au oferit bătrânilor îngrijiți aici daruri, alimente, felicitări de 8 martie și alte obiecte confecționate de micuți. Cântecele de primăvară interpretate de copii au animat saloanele azilului, unde bătrânii își duc zilele în suferințe cumplite.

Am pregătit cu micuții de la centrul nostru câteva felicitări confecționate manual și am dorit să le aducem acestor bătrâni și câteva alimente, dulciuri și alte daruri. Ne-am bucurat să ne reîntâlnim cu mulți dintre ei, pentru că îi cunoaștem și ne bucurăm să avem posibilitatea de a le aduce o bucurie la începutul primăverii”, a spus pr. Achim Băcilă.

Comentarii Facebook


Știri recente