Bucurie și binecuvântare pentru cei aflați în suferință  din parohia Oradea-Vii

În ajunul sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, vineri, 22 aprilie 2016, în parohia Oradea-Vii, Protopopiatul Oradea, s-au desfășurat o serie de activități liturgice și social-filantropice pentru cei aflați în suferință și în boală, pentru cei singuri și neajutorați, care au primit mângâiere și binecuvântare, hrană duhovnicească și trupească.

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, prin grija Părintelui Gheorghe Nemeș, coordonatorul sucursalei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei, zeci de credincioși ortodocși cu diferite dizabilități, greu deplasabili sau imobilizați în cărucioare, aflați sub ocrotirea sucursalei parohiale, dar și persoane suferinde de scleroză multiplă, aflate în grija centrului de zi Acoperământul Maicii Domnului al Asociației Filantropia Oradea, au participat, în biserica Sfântul Ierarh Nicolae a parohiei Oradea-Vii, la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite.

Chiriarhul Oradiei a asistat la Liturghia darurilor, iar la final a adresat un cuvânt de învățătură, de mângâiere și încurajare, a binecuvântat personal pe fiecare credincios bolnav, oferind tuturor celor prezenți iconițe și pachete cu alimente.

Serviciile sociale oferite de parohia Oradea-Vii sunt incluse în rețeaua de servicii a Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei, ne spune pr. Cristian Rus, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente