Bucurie la München: Au început lucrările la Aşezământul bisericesc

Finalul lunii iunie a adus comunităţii româneşti ortodoxe din München şi bucuria începutului lucrărilor pentru ridicarea Aşezământului Bisericesc. Firma Klarwein a început lucrările de excavare a terenului, în vederea realizării subsolului şi fundației clădirilor. Concomitent va fi executată şi protecţia malurilor gropii săpate cu sprijiniri metalice, pregătindu-se astfel viitoarea etapă de lucru, realizarea fundaţiilor şi a elementelor din beton ale subsolului, etapă ce urmează să înceapă în luna septembrie 2016, informează site-ul oficial al aşezământului.

Recent, în dorinţa de a-i cere lui Dumnezeu ajutorul pentru continuarea acestei importante lucrări, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al  Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, înconjurat de un sobor de clerici din München şi împrejurimi şi cu participarea mai multor membri ai comunităţii, a oficiat o slujbă de binecuvântare a începutului lucrărilor de construcţie la Aşezământul Bisericesc din München-Aubing. Cei prezenţi s-au rugat pentru bunul mers al lucrărilor, să fie duse la bun sfârşit, s-au rugat, de asemenea, pentru lucrători, pentru ctitorii şi binefăcătorii Aşezământului.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Sofian a explicat că această slujbă de binecuvântare a începutului lucrărilor stă în strânsă legătură şi constituie o continuare a Slujbei Punerii Pietrei de Temelie, săvârşită cu multă solemnitate de Preafericitul Părinte Daniel în data de 11 septembrie 2011.

Informaţii despre proiect pot fi găsite pe pagina dedicată acestuia: http://cbrom-noul-asezamant.de/ro/

EPDH-31.07.2016-Tarnosire-Sibiselu-Nou-260

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente