Bucurie duhovnicească pentru pacienţii Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Galaţi. IPS Casian i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri

IPS Casian binecuvântând un copil

Micuţii internaţi în cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Galaţi au fost binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian. Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a vizitat miercuri, 01 februarie 2016, s-a rugat pentru ei şi le-a oferit daruri, informează pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei.

Vizita ierarhului s-a constituit într-o prelungire a sărbătorii de ieri, când instituţia medicală şi-a sărbătorit ocrotitorii, pe Sfinţii doctori fără de arginţi Chir şi Ioan.

În prezenţa cadrelor medicale, ierarhul a oficiat o slujbă de mulţumire în capela spitalului, după care a săvârşit parastasul pentru ctitorii şi ostenitorii instituţiei medicale trecuţi la Domnul.

După slujirea liturgică, cei mici au fost vizitaţi în saloanele unde sunt internaţi. Înaltpreasfinţia Sa i-a încurajat , i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri.

***

Arhiepiscopia Dunării de Jos manifestă o grijă deosebită faţă de instituţia medicală aflată sub ocrotirea Sfinţilor Chir şi Ioan. Astfel, în data de 2 iunie 2014, a avut loc semnarea unui parteneriat între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg care vizează conlucrarea în domeniul social. Unul dintre proiectele cele mai importante îl reprezintă înfiinţarea, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, unei Clinici pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de cancer. Alături de acestea, în implementarea proiectului, un rol esenţial îl au instituţiile locale, precum şi specialiştii în domeniu din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie – Galaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente