Bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din Zalău

Duminică, 7 decembrie 2014, pentru credincioșii Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din Zalău a fost o zi cu totul aparte. Astfel, credincioșii au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și pe Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, potrivit Radio Renaşterea.

După întâmpinarea celor doi Ierarhi, a urmat o hirotesie întru citeț și ipodiacon, acesta fiind hirotonit la momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii întru diacon. Tot astăzi, părintele diacon Florin Șomlea a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Morlaca, Protopopiatul Huedin.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost sfințită o icoană a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, icoană în care este păstrată și o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, cel mai de preț odor al parohiei.

Aceste sfinte moaște au fost dăruite de către Preasfințitul Părinte Petroniu odată cu sfințirea pietrei de temelie a bisericii, eveniment ce a avut loc în Duminica Tomii din anul 2009. Cu ajutorul Sfântului Ierarh Nicolae, prin vrednicia și hărnicia părintelui paroh Ionuț Pop și prin jertfelnicia credincioșilor, în scurt timp biserica parohială a fost ridicată, după ce inițial slujbele s-au săvârșit într-o magazie situată în vecinătatea șantierului. În momentul de față lucrările la locașul de cult sunt aproape de a fi finalizate, acum excutându-se pictura interioară.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a acordat Preacucernicului Părinte paroh Ionuț Pop, Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție bisericească din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Comentarii Facebook


Știri recente