Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Parohia Sălbăgelu Nou

La Praznicul Bunei Vestiri pe stil vechi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a pus piatra de temelie la biserica cu hramurile „Bunei Vestiri” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Sălbăgelu Nou, Protopopiatul Caransebeș, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr mare de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Părinte Lucian a mulțumit tuturor care susțin ridicarea sfintei biserici, atât de necesară pentru această comunitate: „Este o veste bună pentru toată Episcopia Caransebeșului, astăzi, la Praznicul Bunei Vestiri pe stil vechi, deoarece o comunitate mică, dar dinamică și harnică, a pus piatra de temelie pentru ridicarea unei noi biserici. Acești credincioși nu s-au mulțumit doar cu un lăcaș de cult amenajat în incinta școlii din localitate, ci au dorit să aibe o biserică în mijlocul satului, o biserică în toată puterea cuvântului. Îi felicităm pe toți care au susținut acest proiect și în mod special pe domnul primar, care este alături de noi”.

„După patru ani de încercări, începem ridicarea unui lăcaș de cult și vreau să vă asigur că, împreună cu Consiliul local Sacu, vom depune toate eforturile ca într-un timp relativ scurt, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ne întâlnim din nou la sfințirea noii biserici”, a precizat Nicolae Daminescu primarul comunei Sacu.

Parohia Sălbăgelu Nou numără 12 familii cu 40 de credincioși și reprezintă pentru Episcopia Caransebeșului o prioritate pastoral-misionară, aici locuind o comunitate de ucraineni ortodocși, care multă vreme nu au avut un locaș de cult. Din anul 2010 serviciile religioase se oficiază de părintele Trandafir Iustin Albai în paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” amenajat în incinta școlii din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente