Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Parohia Răcășdia

În Duminica a 24-a după Rusalii, 08 noiembrie 2015, Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit anul acesta și Soborul Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă. La orele dimineții ierarhul a sfințit Capela cu hramurile Sfântul Apostol și Evanghelist Luca și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, aflată în cimitirul parohial, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru toți preoții care au slujit în această parohie, pentru ctitorii sfântului locaș, pentru toți cei care își dorm somnul de veci în cimitir, precum și pentru toți cei care și-au pierdut viața în urma incendiului de la București.

În continuare, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul Adormirea Maicii Domnului, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși. La final, tuturor celor care s-au implicat în amenajarea și înfrumusețarea capelei din incinta cimitirului, Preasfințitul Lucian le-a oferit acte de cinstire.

După ce în urmă cu trei ani am resfințit biserica parohială, o biserică monumentală, una din cele mai mari și impunătoare din Episcopia noastră, am revenit aici să sfințim o capelă în cimitirul parohial. Ne-am bucurat foarte mult că părintele paroh Gheorghe Țibuleac a inițiat această lucrare în Parohia Răcășdia și anume înfrumusețarea și pictarea acestei capele. Pentru că hramul bisericii parohiale este «Adormirea Maicii Domnului», am promis părintelui paroh și credincioșilor că vom sluji împreună Sfânta Liturghie în aer liber, anul viitor, în altarul de vară, care nădăjduim să fie construit în curtea bisericii”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

Actuala biserică din Parohia Răcășdia cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită între anii 1770-1778, fiind sfințită de către Episcopul Vichentie Popovici în data de 15 decembrie 1778.

Comentarii Facebook


Știri recente