Bucurie duhovnicească în Parohia Steierdorf

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Anina – Steierdorf din Protopopiatul Oravița. Cu acest prilej a sfințit pictura bisericii parohiale cu hramurile ‘Sfânta Treime’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’, informează „Ziarul Lumina”.

După slujba de sfințire, chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea bisericii, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului spus: ‘Suntem din nou adunați în jurul acestei biserici, ca și când această biserică ar fi un chivot pe care preoții și credincioșii, dar și noi toți cei adunați aici, îl aducem și îl punem înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Biserica pe care dumneavoastră ați construit-o aici, ca și toate bisericile construite de către bunii noștri credincioși, în care se binecuvântează Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, sunt într-adevăr chivote ale legii celei noi, ale legii harului, ale legii iubirii în care se păstrează rugăciunile noastre, pe care le înălțăm înaintea Bunului Dumnezeu. În această biserică și în toate bisericile și mănăstirile noastre se păstrează rugăciunile pe care le înălțăm înaintea Tronului Preasfintei Treimi, rugăciuni de laudă, rugăciuni de mulțumire și rugăciuni de cerere.

Astăzi am înălțat în biserica dumneavoastră rugăciuni de cerere cu stăruință ca Domnul Dumnezeu să binecuvânteze icoanele care împodobesc această sfântă biserică, iată, pe frontispiciul bisericii, la intrare, se află icoana hramului, icoana Sfintei Treimi, dar și pridvorul este înfrumusețat cu pictură, precum și toată biserica, ați reușit, iubiți frați și surori, să împodobiți această biserică cu o pictură minunată’.

Biserică ridicată într-un cartier cândva majoritar catolic

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Ticvaniu Mic din Protopopiatul Oravița, de părintele diacon Constantin Florin Milin. Părintele paroh Gheorghe Șuveți a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit din partea ierarhului acte de cinstire. ‘Parohia ‘Sfânta Treime’ din Anina, cartierul Steierdorf, a îmbrăcat haine de sărbătoare prin faptul că s-a sfințit pictura bisericii, pictură realizată în doi ani de zile. La data de 1 noiembrie 2009 biserica noastră a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, iată dar, că după numai doi ani, am reușit să împodobim biserica cu o frumoasă pictură în stil neo-bizantin, executată de pictorii Dumitru Bănică și Gheorghe Bondoc din București, respectiv Argeș, și cu voia Bunului Dumnezeu, astăzi Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Lucian, a oficiat slujba de sfințire a acesteia. Pentru noi această zi are o însemnătate deosebită, pentru că biserica noastră este ridicată într-un cartier, care până nu de mult timp era majoritar romano-catolic, și iată că Dumnezeu a rânduit ca și credincioșii ortodocși, actualmente majoritari, să aibă un lăcaș de închinare mult meritat’, a declarat părintele paroh Gheorghe Șuveți.

Biserica din cartierul Steierdorf al orașului Anina a fost ridicată prin jertfa și osteneala părintelui paroh Gheorghe Șuveți și a bunilor săi credincioși, între anii 2004 și 2009, iar între anii 2009 și 2011 a fost împodobită cu pictură în stil neo-bizantin.

Comentarii Facebook


Știri recente