Bucurie duhovnicească în Parohia Ilova, Protopopiatul Caransebeș

La sărbătoarea „Tăierea cinstitului cap al Sfântului Ioan Botezătorul”, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ilova, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lucrările realizate la exteriorul bisericii parohiale, după care a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea a fost sfințită și o troiță ridicată în curtea bisericii, a precizat Darius Herea.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Pavel Găină a fost hirotesit iconom-stavrofor iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit din partea Chiriarhului acte de cinstire. La Sfânta Liturghie au participat autorități locale precum și un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți membri ai Oastei Domnului. Totodată astăzi în Parohia Ilova are loc adunarea Oastei Domnului la care participă membrii din întreg Banatul și nu numai.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul a subliniat: „Cu mare bucurie am rânduit și am gândit ca în acest an la sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul să revenim la Ilova, să ne rugăm la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, să avem o bucurie sfântă trăită împreună cu frații și surorile din lucrarea Oastei Domnului și să binecuvântăm toate lucrările pe care părintele Pavel și dumneavoastră le-ați efectuat în ultima perioadă la sfânta biserică, înfrumusețarea exteriorului acestei biserici și împodobirea curții templului cu o preafrumoasă troiță. Am așteptat cu toții această zi de bucurie, de prăznuire și cred că ziua de astăzi este ca o zi de hram pentru Parohia Ilova, chiar daca hramul principal al bisericii dumneavoastră este Adormirea Maicii Domnului. Toată luna august este închinată Maicii Domnului și iată încheiem ultima lună din anul bisericesc cu o sărbătoare închinată celui mai mare om născut din femeie, glasul celui ce strigă în pustie pregătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui, Sfântul Proroc, Înaintemergător și Botezător Ioan”.

Localitatea Ilova aflată la 20 km de municipiul Caransebeș la poalele dealului Pogara este atestată documentar iar biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită între anii 1838 în stil baroc provincial.

Comentarii Facebook


Știri recente