Bucurie duhovnicească în filia Sarichioi

În Duminica a VI-a după Rusalii Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii s-a aflat în mijlocul credincioșilor din filia Sarichioi, protopopiatul Babadag, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

În biserica de zid construită în anul 1935, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în cadrul căreia a rostit un cuvânt de învățătură legat de vindecarea prin credință de bolile sufletești și trupești după pilda slăbănogului din pericopa evanghelică de astăzi.

„Să căutăm și noi prin credință să ne tămăduim de boli și mai ales prin credința noastră să contribuim la vindecarea aproapelui nostru rugându-ne și făcând binele dorit de Dumnezeu și de semenii noștri. Acum în perioada postului Sfintei Marii să ne curățim sufletele prin taina Sfintei Spovedanii ca să auzim și noi cuvintele lui Hristos : „fiule ți se iartă păcatele tale” a spus Preasfinția Sa.

Pentru munca depusă în ogorul Bisericii P.C. pr. paroh Radu-Sava Florian a fost distins cu rangul de Sachelar. Micuța comunitate de români ortodocși din Sarichioi- comună eminamente locuită de ruși lipoveni- are în vedere în viitorul apropiat repararea acoperișului bisericii ca și alte lucrări de întreținere.

De menționat ca icoanele împărătești ale tâmplei sfântului locaș sunt pictate de maestrul Costin Petrescu – autorul celebrelor fresce de la Ateneul Român.

Seara Preasfinția Sa a săvârșit Vecernia și Paraclisul Maicii Domnului în catedrala episcopală din Tulcea, slujbă la care au luat parte numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente