Bucurie duhovnicească în Eparhia Argeșului și Muscelului

Cu ocazia cinstirii Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, municipiul Câmpulung Muscel din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a îmbrăcat în aceste zile haine de sărbătoare. Pelerinii veniți din cuprinsul Eparhiei au avut bucuria de a participa joi, 25 iulie 2013, la procesiunea organizată cu moaștele celor doi sfinți: Sf. Mc. Filoteia și Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Ieri dimineață, în aghiazmatarul mănăstirii Negru Vodă, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În acest timp mii de credincioși au așteptat cu multă răbdare să ajungă la raclele celor doi sfinți care au fost așezate în interiorul bisericii.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Eparhiei a prezentat pe scurt viața și nevoințele sfântului cuvios, amintind de marea bucurie a muscelenilor de a-l avea atât de aproape pe tainicul rugător din Vale Chiliilor. Înaltpreasfinția sa a prezentat credincioșilor argeșeni mesajul de binecuvântare transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, pelerinii prezenți la Sfânta Liturghie au primit cu multă bucurie vestea că mănăstirea Negru Vodă primește începând de astăzi al treile hram, având ocrotitor și pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, potrivit eparhiaargesului.ro.

Amintind viața Sfântului muscelean realizăm cu multă bucurie că ocrotește Eparhia Argeșului și Muscelului de 375 de ani. În anul 1638 a primit cununa sfințeniei după 30 de ani petrecuți în sihăstrie într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009.

Evenimentele organizate în aceste zile în municipiul Câmpulung Muscel au avut scopul de a completa inițiativele amintite mai sus, fiind adăugată hotărârea chiriarhală potrivit căreia moaștele Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel să fie mutate definitiv de la mănăstirea Cetățuia Negru Vodă la mănăstirea Negru Vodă din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente