Bucurie de Paşti pentru pacienţii Centrului „Sf. Nectarie” care au primit vizita voluntarilor de la Paraclisul CMN

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în Joia Mare o activitate la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Bucureşti sub genericul „Tradiţii specifice vieţii de la sat pentru Sărbătoarea Învierii Domnului”.

Voluntarii le-au oferit daruri şi i-au ajutat pe pacienţii internaţi să pregătească preparate pentru masa de Sfintele Pasti.

Directorul Centrului social, Adriana Căruntu, a declarat: „ne-am dorit pentru toţi pacienţii  care sunt internaţi în acest centru să oferim ceva specific, tradiţional, aşa cum obişnuiau să petreacă în familiile lor şi să ne amintim de obiceiurile frumoase din zonele specifice din care provin”.

Dănuţ Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a explicat că scopul acestei acţiuni a fost acela de a aduce acestor oameni „un cuvânt bun, dragoste şi să le arătăm că ne pasă de ei”.

„Am încercat să creăm aici o atmosferă familiară şi care să îi facă să uite puţin de momentele dificile prin care trec şi să îşi aducă aminte de momentele când împreună cu familia pregăteau masa de Paşti”, a mai spus Dănuţ Prună.

Toate acţiunile voluntarilor au fost organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente