Bucurie de Botezul Domnului pentru credincioşii Parohiei Matiţa. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale le-au distribuit 80 de pachete cu alimente

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au împărţit sâmbătă 80 de pachete cu alimente, donate de firma Aldis, enoriaşilor Parohiei Matiţa din judeţul Prahova.

Epitropul Ieremia Dumitru le-a mulţumit voluntarilor pentru iniţiativă şi le-a transmis că îi aşteaptă şi în viitorul apropiat.

Aceasta este a treia oară când voluntarii au venit în această Parohie. Potrivit Părintelui paroh Cojocaru Victor, ‘în anul 2016 voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au venit cu daruri de Moş Crăciun pentru cei aproape 60 de copii ai parohiei noastre. În 2015 au sosit printre primele ediţii ale campaniei «Sănătate pentru sate» când au consultat gratuit bătrânii şi copiii noştri, precum şi pe cei aflaţi în mari suferinţe, nedeplasabili, şi care au fost aduşi la punctul de control’.

Alexandru George Cătălin, student în anul VI la Facultatea de Stomatologie şi voluntar al Paraclisului Catedralei Naţionale, a apreciat că ‘Este un privilegiu şi o mare bucurie să iau parte la o asemenea campanie iniţiată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Suntem bucuroşi că suntem aici, alături de oamenii necăjiţi şi atât de loviti de soartă. Sunt bătrâni şi copii care au nevoie de ajutorul nostru şi împreună putem fi mai puternici şi putem face mai mult’.

În acelaşi context, Dănut Viorel Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat: Localnicii ‘ne-au primit cu multă dragoste, iar cei mai bătrâni chiar cu ochii în lacrimi. Ne-au spus că de când nu am mai fost noi, voluntarii, aici nu mai au nici medic în comunitate, prin urmare vom reveni cu Campania «Sănătate pentru sate». Ne-au mai spus că financiar se descurcă destul de greu, pensiile fiind foarte mici şi se deplasează destul de greu la magazinul care este departe de aici’.

Toate acțiunile filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente