Bucuria sărbătorii la Mănăstirea Moisei

Praznicul Întâmpinării Domnului i-a adunat pe maramureșeni, și în acest an, la Mănăstirea Moisei. S-a creat o tradiție ca, în această zi, Sfânta Liturghie să fie oficiată aici de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența mai multor monahi, stareți și starețe de la celelalte mănăstiri ale eparhiei, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a spus: ‘Este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, având o existență neîntreruptă de peste patru secole. De aceea, este atât de iubită și cercetată de credincioși, și nu numai de cei din Moisei care sunt apropiați de mănăstire și o iubesc foarte mult, ci și de cei din împrejurimi și din întreg Maramureșul voievodal’.

În cadrul așezământului monahal se află și o veche bisericuță ce datează din anul 1600. Între anii 1672 -1772, Mănăstirea Moisei a fost metoc al Mănăstirii Putna.

Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul a hirotonit cu acest prilej un preot pe seama mănăstirii Petrova, din județul Maramureș, și un diacon pe seama bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Vișeu de Sus.

Comentarii Facebook


Știri recente