Bucuria Nașterii Domnului Hristos la centrele sociale din Oravița, jud. Caraș-Severin

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu reprezentanți ai coralei Episcopiei Caransebeșului, a vizitat luni, 12 decembrie 2016, centrele sociale de copii, tinerii și persoane vârstnice din Oravița. În cadrul vizitelor, Preasfinția Sa le-a oferit pachete cu daruri, calendare și iconițe, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de binecuvântare, ierarhul a subliniat importanța comuniunii între oameni. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat speranța adusă de lumina lui Hristos în sufletele celor aflați în centrele sociale.

Am avut o bucurie foarte mare că am reușit să fim astăzi alături de acești oameni necăjiți și singuri, chiar dacă trăiesc împreună în centrele comunitare, totuși ei au o singurătate interioară și doar lumina lui Hristos, rugăciunea, dar și colindul le pot aduce mai multă speranță în suflet și în inimă, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul acțiunii, Preasfinția Sa i-a felicitat și i-a răsplătit cu daruri pentru efortul lor, pe toți care fac parte din personalul centrelor sociale. În semn de mulțumire,cei din centrele sociale au oferit un program de colinde pentru oaspeții veniți de la Caransebeș. Cei care s-au bucurat de de vizita oaspeților din Caransebeș au fost copiii și tinerii de la Centrul Nera, format din mai multe module și beneficiarii de la Centrul pentru persoane adulte cu dezabilități Elena Ardelean.

Cu ocazia vizitei, Episcopia Caransebeșului a organizat și un spectacol intitulat Tinerii actori. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din localitate. Protagoniștii au fost elevii Seminarului Teologic Episcop Ioan Popasu din Caransebeș, ajutați de elevi de la liceele din Caransebeș și îndrumați de părinții profesori Pătruț Bănăduc și Gheorghe Tistu. Spectacolul a cuprins piesa de teatru Viflaimul, scrisă de Victor Ioan Popa, un miniconcert de colinde, precum și obiceiuri legate de perioada în care ne aflăm.

În cadrul manifestării s-a lansat și un apel pentru donarea de fonduri ce se vor direcționa spre prima Clinică de recuperare Oncologică Nera. Strângerea de fonduri este un parteneriat încheiat între Episcopia Caransebeșului și Radio Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente