Bucuria cunoașterii, un concurs pentru copii și părinți

Școala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, va organiza mâine, 29 martie 2014, începând cu ora 9:00, prima competiție a instituției de învățământ. Este vorba despre concursul „Varlaam. Bucuria cunoașterii”, un eveniment dedicat împlinirii a patru ani de la deschiderea unității de învățământ și care își propune să devină o tradiție în spațiul preuniversitar din România, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Competiția aduce un element inedit – în concurs vor intra nu numai elevii, ci și părinții lor, fiind unicul eveniment de acest gen din zona Moldovei. Concursul este unul de analiză a creativității și inteligenței cognitive – multidisciplinare, dar are în vizor și dezvoltarea celorlalte laturi ale inteligenței – academică-cognitivă, emoțională și spirituală, care sunt și valorile Școlii „Varlaam Mitropolitul”. Concursul „Varlaam. Bucuria cunoașterii” își dorește să provoace atât copiii din clasa a IV-a, cât și pe părinții lor, pentru a-și exersa cunoștințele și abilitățile din perspectiva tuturor dimensiunilor solicitate pentru reușita în viață. Astfel, părinții își vor reaminti emoțiile din perioada în care și ei erau elevi, iar copiii vor învăța mai multe despre ei înșiși.

„Prin acest concurs ne propunem să continuăm demersul nostru de a dezvolta inteligențele multiple ale copiilor, prin abordarea transdisciplinară, cât și de a-i implica pe părinți din ce în ce mai mult în educația copiilor lor pentru a reuși cu adevărat să îi pregătim pe elevii noștri pentru viață și bucurie”, ne-a declarat Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundației „Varlaam Mitropolitul”.

La concurs s-au înscris 16 elevi de la școlile ieșene „Ștefan Bârsănescu”, „B. P. Hasdeu”, „Otilia Cazimir”, cât și de la școala din Miroslava. „Ne bucurăm că școlarii au ales să participe la concursul nostru. Ne dorim să oferim participanților o experiență inedită: aceea de a se descoperi, de a își vedea potențialul într-o competiție de familie. Părinții vor avea ocazia să fie modelul copilului și de a se bucura de lucrul în cea mai frumoasă echipă”, a menționat Simona Marinică, directorul Școlii primare „Varlaam Mitropolitul”.

Concursul va avea loc mâine, 29 martie, la sediul Școlii „Varlaam Mitropolitul”. Proba scrisă a copiilor va începe la ora 9:30, urmând ca la ora 12:00 să înceapă competiția de familie. Premierea va avea loc duminică, începând cu ora 16:00, la Casa Pogor. Marele premiu îl constituie excursia de o zi „Descoperă România”. În spiritul bucuriei cunoașterii, elevii Școlii „Varlaam Mitropolitul” vor susține un moment artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…