Bucuria Crăciunului la creștinii din Alexandria

Preafericitul Theodoros, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi, a sărbătorit Nașterea Domnului în Catedrala ‘Sfântul Nicolae’ din Cairo, înconjurat de numeroși creștini, ortodocși din Egipt, de pe teritoriul continentului african, dar și pelerini veniți din Grecia, informează „Ziarul Lumina”.

Duminică, Preafericitul Theodoros a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte IPS Nicodemus, Mitropolitul de Nitria, și părintele arhimandrit Nifon, starețul Mănăstirii ‘Sfântul Gheorghe’ din Cairo. La slujba de Crăciun a asistat și o delegație a Bisericii Copte, care a transmis mesajul Patriarhului copt Shenuda al Egiptului, care din motive de sănătate nu a putut participa la acest eveniment. Patriarhul Alexandriei a transmis un mesaj de pace și de bună înțelegere între creștinii din Egipt și Africa și ceilalți conlocuitori de alte religii.

Tot în ziua de Crăciun au avut loc mai multe manifestări care au celebrat sărbătoarea creștină.

Un mic concert de colinde și cântece religioase a fost susținut de Corul ‘Micii samarineni’ din Cairo și de corul Centrului Cultural al Patriarhiei Alexandriei. La sfârșitul zilei, Preafericitul Patriarh Theodoros a vizitat două aziluri de bătrâni, cărora le-a împărțit, pe lângă binecuvântarea Sa, daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…