Bucuria comuniunii: PS Siluan al Ungariei la Lugoj, jud Timiş

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a fost prezentduminică, 25 septembrie 2016, la parohia Pogorârea Sfântului Duh din Lugoj, judeţul Timiş.Cu această ocazie, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Alături de Preasfinţia Sa, în vizita efectuată în parohia lugojeană, a fost prezent şi Corul Pro Musica din Giula.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Parohiei Pogorârea Sfântului Duh, din Lugoj, condus de Loredana Radu. Între oficialităţile care au mai luat parte la slujbă s-au numărat şi Petru Carebia, Primarul Comunei Coşteiu, din judeţul Timiş, Mazilu Gheorghe Dinel, Arhitect-Şef al oraşului Lugoj, Ion-Cristian Cărpineanu, reprezentant al Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş.

În cuvântul rostit, Preasfinţitul Părinte Siluan a explicat evanghelia duminicii. De asemenea, ierarhul a apreciat lucrare misionar-pastorală care se desfăşoară la biserică din Lugoj.

După Sfinta Liturghie a avut loc un concert de cântări religioase susţinut de  membrii Corulei Pro Musica.

La final, părintele Caius Capotescu, parohul bisericii,  a oferit Corului Pro Musica o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, iar Preasfinţitului Părinte Siluan o Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente